مقاوم ترین و زیباترین بذر گل های بهاره

مقاوم ترین و زیباترین بذر گل های بهاره
بهار فصل جوانی و زایش دوباره طبیعت است و گلهای بهاره از زیباترین جلوههای این فصل. گلها و گیاهان همواه از مهمترین عناصر طبیعی برای تزیین و تلطیف محل زندگی انسان بودهاند. همچنین نقش و تاثیر وجود آنها بر سلامت روح و جسم انسان هم انکار پذیر نیست. گلهای بهاری در انواع و گونههای مختلف با رنگهای بسیار زیبا و متنوعی موجودند و آمدن بهار فرصت مناسبی است تا فضای محل سکونت و کار را با آنها آراست. همچون سایر گلها، گلها بهاری را میتوان در گلدان یا باغچه کاشت و نگهداری کرد. انتخاب گل مناسب با هر محیط و اقلیم در دوام هر چه بیشتر عمر و زیبایی گلها بسیار موثر است زیرا هر گل شرایط زیستی و نیازهای متفاوتی دارد. در این مطلب، درباره گلهای بهاره و انتخاب بذر گل مناسب میخوانیم و با برخی از گلهای بهاره از جمله گل جعفری و گل کوکب آشنا میشویم.

گلهای بهاره
همزمان با تغییرات دمایی در اواخر زمستان و گرم شدن خاک و هوا، زمینه مناسبی برای رشد بذر گلها و گیاهان پدید میآید. ماه آخر زمستان و اوایل بهار اغلب زمان مناسبی برای کاشت گلهای بهاری است. به طور معمول، بیشتر انواع گلهای بهاره فصلی هستند و عمر گلدهی کوتاهی دارند؛ البته برخی از انواع این گلها گاه تا اواخر تابستان نیز شکوفا میمانند؛ بنابراین انتخاب مناسب بذر گل، استفاده از بذر گل مرغوب و کاشت بذرها در زمان مناسب و با شیوه درست در طول عمر و طراوت بیشتر گلهای بهاره موثر خواهد بود. گلهای این فصل را میتوان در گلدان یا باغچه کاشت و روشهای تکثیر آنها نیز از طریق کاشت پیاز گل، کاشت بذر گل و تهیه نشا و انتقال از گلدان به باغچه است. بیشتر گلهای بهاره آفتاب دوست بوده و نیازمند تابش مناسب و مستقیم نور خورشید هستند. در ادامه مطلب به معرفی برخی از گلهای بهاری خواهیم پرداخت:

گل کوکب:
این گل درشت و پرپشت با تنوع رنگی خود زیبایی هر باغچه یا گلدانی را دوچندان میکند. گل کوکب از گلهای بهاره کمابیش حساس در برابر نوسانات دمایی به شمار میرود و از همین رو به خاک غنی و تابش مناسب آفتاب نیازمند است. گل کوکب در گونههای مختلفی موجود است و اغلب تا اواخر تابستان گلدهی دارد. روش کشت آن از طریق کاشت پیاز گل در خاک زهکشی شده آبیاری مناسب، خاک زهکشیشده و تغذیه شده با کود مغذی از عواملی هستند که در طول عمر و طراوت گل کوکب تاثیر میگذارند.
گل شب بو:
این گل بهاری در کشور ما پیامآور نوروز و زینتبخش سفره هفت سین است. شب بو نسبت به سایر گلهای بهاره مقاومت خوبی در برابر سرما دارد و نسبت به تابش شدید آفتاب حساس است. روش تکثیر مناسب این گل کاشت نشای آن در اواخر زمستان است.

گل جعفری:
گل جعفری گیاهی یکساله از خانواده آفتابگردان بوده و مثل گل آفتابگردان آفتاب دوست و گرماپسند است و تا اوایل پاییز گلدهی دارد. بهترین زمان کاشت بذر گل جعفری از نیمه اسفند تا اواخر فروردین است و بهتر است رطوبت خاک آن در حد متوسط باشد.
لادن:
این گل بهاره بسیار مناسب آب و هوای معتدل است و در اقلیمهای گرمسیری دوام چندانی ندارد. روش کاشت آن از طریق نشای بذر گل است و مانند بسیاری از دیگر گلهای بهاری آبیاری زیاد لازم ندارد.
مینای چمنی:
مینای چمنی برای کاشت در باغچهها بسیار مناسب بوده و روش بهینه آن از طریق نشای بذر گل است. از مزیتهای این گل باید به مقاومت مطلوب ریشه آن نسبت به سرما اشاره کرد تا آنجا که معمولا تا سال آینده در خاک خود زنده میماند؛ از همین رو، نیازی به خارج کردن ریشهها در پایان فصل گلدهی ندارد.
بنفشه:
بیگمان بنفشههای رنگارنگ و متنوع یادآور بهارند. این گل بسیار زیبا و مقاوم را میتوان در گلدان، باغچه و سطح شهرها کاشت و به گل نشاند. این گیاه کاملا آفتاب دوست و سازگار با دمای هوای بهاری است. بهترین روش کشت آن نیز تهیه نشا از بذر گل و کاشت آن در آخر زمستان است.
گل میمون:
این گل خوشرنگ سازگاری خوبی با آفتاب و دمای هوای بهاری دارد. گیاهی یکساله است و بذر گل آن در دومین بهار خود مانند سال اول به گل نمینشیند.
اطلسی:
این گل زیبا و مقاوم نیاز به تابش مستقیم نور آفتاب دارد و روش بهتر برای تکثیر آن را باید از طریق کاشت نشا در باغچه دانست. نشای بذر گل را طی بهمن و اسفند ماه میکارند و معمولا عمر گلدهی گیاه تا پایان تابستان ادامه دارد. این گل نیز همچون سایر گلهای بهاری آبیاری بسیاری نیاز ندارد.
گل مارگریت:
این گل از جمله گلهای بادوام بهاری است که گاه تا فصل پاییز هم گلدهی دارد. بذر گل را در تابستان میکارند و نشای آن را میتوان در پاییز به خاک اصلی انتقال داد. نور مستقیم خورشید و آبیاری بهاندازه و نه بیش از حد از نیازهای این گل به شمار میرود.

گل پامچال:
از دیگر پیامآورهای فصل بهار است که گونههای مختلفی دارد که هر کدام ویژگیها و نیازهای متفاوتی دارند. این گل در برابر سرما مقاوم و نسبت به تابش مستقیم آفتاب حساس است. روشت مناسب تکثیر این گل تهیه نشا از بذر گل است تا در پاییز کاشته شود و با گرم شدن هوا در بهار به گل بنشینند.
به طور کلی میتوان گفت احیا و آمادهسازی خاک باغچه یا گلدان قبل از کاشت پیاز یا نشای بذر گل، در دستیابی به گلهای بهاره باکیفیت تاثیرگذار است. حذف علفهای هرز، زهکشی خاک، استفاده از کودهای طبیعی و مغذی، آبیاری منظم و بهاندازه، تنظیم رطوبت خاک و هرس گلها از عوامل مهم در حفظ سلامت و طراوت گلهای بهاری محسوب میشوند.
سخن پایانی:
چنانکه گفته شد، اواخر زمستان و اوایل بهار و همزمان با تغییرات دمایی و گرم شدن هوا کاشت زمان مناسب گلهای بهاری است. گلهای بهاره اغلب فصلی بوده و عمر کوتاهی دارند. این گلها را از طریق کاشت پیاز، کاشت بذر گل و تهیه نشا و انتقال از گلدان به باغچه تکثیر میکنند. خرید بذر مرغوب، زهکشی، حفظ رطوبت مطلوب، تقویت و کوددهی خاک و پرهیز از آبیاری بیش از اندازه عوامل مهم و تاثیرگذاری در حفظ کیفیت و سلامت گلهای بهاره به شمار میرود. برخی از گلهای بهاره عبارتاند از: بنفشه، شببو، گل کوکب، پامچال، گل جعفری و مانند اینها.
بازدیدها: 8
اولین دیدگاه را ثبت کنید