بررسی نهال پسته و سود دهی محصول آن
نهال پسته یکی از محصولات مهم و پرسود در صنعت کشاورزی است. این درختان زیبا و مقاوم به شرایط آب و هوایی مختلف رشد می کنند و می توانند در مناطق خشک و کم آبی نیز به خوبی رشد کنند. […]
نهال گردو پیوندی یکی از پرطرفدارترین نهال هایی است که هر ساله در کشور ما کاشت و پرورش داده میشود. باتوجه به اینکه نهالستان های زیادی در سطح کشور وجود دارند که خرید و فروش نهال گردو پیوندی را انجام میدهند، از این رو ما در نهالستان ارغوان نهال تصمیم گرفتیم که در قالب یک مقاله به معرفی ویژگی های گردو پیوندی و تفاوت نهال بذری و پیوندی بپردازیم، پس تا انتها همراه ما باشید. به نظر شما گردوی بذری بهتر است یا پیوندی ؟
برای مشاهده بهترین و محبوبترین انواع نهال گردو پیوندی و مشخصات آنها به صفحه نهال گردو مراجعه کنید.
احداث باغ گردو پیوندی می تواند شروعی برای سرمایه گذاری بلندمدت و پرسود باشد. قبل از احداث باغ گردو لازم است با تمام نکات مهم در زمان احداث باغ گردو از انتخاب زمین مناسب تا انتخاب بهترین نهال گردو برای کاشت آشنا باشید. تمام این نکات را در مقاله جامعی با عنوان مهمترین نکات در زمان احداث باغ گردو آموزش داده شده که می توانید مطالعه کنید.
گردو پیوندی مزایای زیادی دارد که باعث می شود از نهال گردو پیوندی استقبال زیادی شود. با استفاده از پیوند گردو می توان انواع نهال های گردو را پرورش داد؛ نهال هایی مانند نهال گردو پدرو، نهال گردو فرانکت، چندلر و …
کیفیت گردو پیوندی بیشتر است و میزان باردهی آن نسبت به گردوی بذری بیشتر است. تفاوت نهال بذری و پیوندی در میزان باردهی آنها است.
گردو پیوندی میوه ای مغزدار با ارزش غذایی بالاست که انواع گوناگونی دارد. از لحاظ شکل ظاهری پوسته ی این میوه دارای دو بخش بوده یکی نرم و سبز رنگ که به تدریج خشک می شود و دیگری سخت و چوبی است؛ مغز گردو پیوندی دانه ای روغنی و چوب آن با ارزش می باشد.
نهال گردو چندلر پیوندی یکی از محبوب ترین ارقام گردوهای پیوندی است که زود بازده بودن و باردهی از سال اول این گردوه باعث شده مورد توجه بسیاری از باغداران قرار بگیرد؛ همچنین لازم است بدانید که معمولا باغات گردوی کشورمان دچار سرما زدگی میشوند و نهال گردو چندلر پیوندی مقامت خوبی در برابر سرمای بهاره از خود نشان میدهد.
گردو چندلر پیوندی برای کاشت در ارتفاع صفر الی۱۴۰۰ متر از سطح دریا مورد استفاده قرار میگیرد و میوه این رقم گردو مغز روشن و درشتی داشته که با داشتن پوست کاغذی مزایای آن دوچندان میشود.
یکی دیگر از مهمترین گردوهای موجود در دنیا گردو فرنور پیوندی است، گردو فرنور پیوندی برای کاشت و پروش در ارتفاعات۱۴۰۰_۲۵۰۰ متر از سطح دریا مناسب بوده و مقاوت این نهال گردو نسبت به سرما نیز نسبتا بالاست؛ میوه درخت گردو فرنور دارای مغز چرب و پوست نازک و کاغذی است، نکته مهم درباره گردو فرنور این است که از سال اول باردهی خود را شروع میکند.
ایران دومین تولید کننده گردو فرنور در دنیا محسوب می شود اما به علت از بین رفتن محصول در اثر سرما رتبه ی 25 صادرات در این زمینه را داراست علت این اختلاف آماری بدین جهت است که در کشور ما میانگین کاشت و برداشت گردو در واحد سطح نصف میانگین جهانی است.
نهال گردویی که از طریق بذر کاشته می شود را درخت گردو پایه بذری می گویند.
از لحاظ ظاهری میتوان گفت که نهال های بذری صاف و مستقیم رشد می کنند. دقت داشته باشید که برخی از دوستان به جای فروش نهال گردو پیوندی، دور جوانه نهال پایه بذری را خط می کنند و بالای جوانه را برش می دهند. جوانه ای که از محل خط شده رشد می کند، به عنوان نهال پیوندی می فروشند.
در نهال پیوندی معمولا محل پیوند برآمدگی دارد. رنگ پایه با رنگ پیوندک متفاوت است، بهطوریکه رنگ پایه سفید و رنگ پیوندک قهوه ای است.
نهال استاندارد به اندازه کافی ریشه دارد و اندازه آن بین 1 تا 1.5 متر است. نهالهایی را خریداری کنید که لیبل و فاکتور فروش داشته باشند.
نهال گردو پیوندی از تغییرات ژنتیکی به وجود می آید و باعث می شود تا باردهی این نوع از درختان بیشتر باشد. نهال گردو پایه بذری باردهی زیادی ندارد؛ بنابراین اگر باردهی گردو برای شما اهمیت دارد، باید از نهالهای پیوندی استفاده کنید.
در اولین مرحله جوانه ای سالم و بدون آفت و بیماری را خریداری کنید.
در مرحله دوم با استفاده از یک چاقوی نوک تیز، دو طرف جوانه برش های عمودی و افقی دو سانتی ایجاد کرده تا در وسط جوانه یک قسمت مربعی باقی بماند. به این قسمت پیوندک می گویند.
همین اندازه برش را روی پایه ایجاد کنید و پیوندک را روی آن قرار دهید. دور تا دور پیوندک را با نوار پلاستیکی بپوشانید به صورتی که فقط نوک جوانه بیرون باشد.
اغلب باغات گردوی پیوندی ایران از نوع بذری است، اختلال در زمان گلدهی و همچنین زمان رسیدن محصول و تفاوت در مقاومت به بیماری ها، بخشی از مشکلات این باغ ها بوده و همین موضوع منجر به بروز مشکلاتی در مدیریت باغ می شود.
در این باغ ها زمان زیادی طول میکشد تا درخت به بهرهبرداری اقتصادی برسد و دوران باروری آنها طولانی است، اما با استفاده از نهال های گردو پیوندی می توان باغی یکنواخت و یکدست را از نظر ارقام راهاندازی کرد و با به کارگیری روش های صحیح باغداری، ضمن کاهش مخارج تولید، محصول با کیفیتی را روانه بازار کرد.
روش پیوند بهترین روش تکثیر غیر جنسی در گردو پیوندی است، سایر روش های تکثیر رویشی مثل قلمه زدن، خوابانیدن و ریز ازدیادی کمتر موفق بوده و بهصورت تجاری متداول نشده اند.
محدوده دمایی مطلوب برای پیوند نهال گردو پیوندی بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد بوده که این دما بایستی در طی چهار هفته فراهم شود تا بیشترین گیرایی پیوند حاصل شود، همچنین میزان رطوبت مورد نیاز محیط برای جوش خوردن پیوند بین 45 تا 60 درصد است، اگر رطوبت خاک بیش از حد باشد، دانه های گردو پوسیده و فاسد می شوند و اگر رطوبت بسیار کم باشد، رویش دانه به تاخیر می افتد.
برای تولید نهال پیوندی خوب، انتخاب گردوی مادری، روش پیوندزنی مطلوب، رعایت زمان مناسب پیوندزنی، انتخاب پایه و پیوندک سازگار بسیار مهم است. بوسیله ی نهال گردوی پیوندی اصلاح شده تولید نسبت به منابعی که صرف آن می شود بسیار بیشتر و با کیفیت تر صورت می پذیرد، نهال پیوندی زود بارده، باردهی دو برابری محصول باکیفیت و یکنواخت را داراست و همچنین مشکل سرما زدگی را بر طرف کرده، مقاوم به سرما و کم آبی است.
باید گفت که این محصول، گردویی با خواص ویژه است، به بیان دیگر خواص گردوی پیوندی این است که حدود ۲۰-۲۵ روز نسبت به ارقام بومی دیرتر جوانه می زند؛ برخی از ارقام گردو که پیوند شده اند به لحاظ اینکه کمیت محصول بیشتر دارای برتری هایی هستند و گردویی که از آن حاصل می شود هم کیفیت بیشتری دارد.
گردوی معمولی در یک هکتار دو تن و گردوی پیوندی سه برابر این میزان محصول می دهند که ارزش پولی محصول بیشتر از هزینه های آن است. همچنین مسئله سال آوری که در باغ های گردو وجود دارد در گردوی پیوندی کمتر رخ میدهد و با تغذیه ای متعادل منجر به بهرهبرداری اقتصادی باغدار از آن می شود.
متاسفانه باغداران و تولیدکنندگان نهال گردو اطلاعات کمی از مزایای تولید نهال پیوندی گردو دارند، با استفاده از نهال های پیوندی گردو امکان صادرات محصول به بازارهای جهانی فراهم می شود. مهیا شدن عملیات مکانیزه و ماشینی در باغات گردوی پوشیده شده از نهال های گردوی پیوندی و همچنین کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد گردوکاران را باید از محاسن آن بدانیم.
نهالستان گردوی پیوندی، نهالستانی است که تولید کننده ی نهال گردوست و همچنین معمولا این مکان ها جزو بخش خصوصی هستند که زیر نظر کمیته فنی نهال استان و مرکز تحقیقات و حفظ نباتات کار میکنند تا بتوانند الگوهای بهداشتی لازم را اخذ و اصالت نهال را تعیین کنند. خوب است بدانید نهالستان ارغوان علاوه بر گردوی پیوندی، تولید کننده انواع نهال بادام و انگور و نهال های میوه نیز میباشد، و این محصولات را از میاندوآب به سرتاسر کشور ایران ارسال میکند.
در این مقاله به بررسی نهال گردو پیوندی و مشخصات آنها پرداختیم. حال که با تفاوت نهال بذری و پیوندی آشنا شدید، بهترین زمان برای خرید نهال گردو و شروع به سرمایه گذاری است. این سؤال که گردوی بذری بهتر است یا پیوندی دیگر نباید دغدغه ای برای شما عزیزان باشد.
نهالستان ارغوان نهال مهندس رسول بابایی یکی از برترین نهالستان های پرورش دهنده گردو پیوندی در ایران است، مرغوب ترین گردو پیوندی موجود در کشور را میتوانید در این نهالستان بیابید، رضایت مشتریان نشانگر کیفیت بالای محصولات نهالستان گردو پیوندی مهندس بابایی میباشد، چنانچه قصد سفارش و خرید نهال گردو پیوندی داشته و یا برای پرورش این گیاه نیاز به مشاوره دارید، میتوانید همین حالا با ما ارتباط بگیرید.
نهال گردو ژنوتیپ ارغوان کانادایی تیپ ۹
بازدیدها: 89
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران