بررسی نهال پسته و سود دهی محصول آن
نهال پسته یکی از محصولات مهم و پرسود در صنعت کشاورزی است. این درختان زیبا و مقاوم به شرایط آب و هوایی مختلف رشد می کنند و می توانند در مناطق خشک و کم آبی نیز به خوبی رشد کنند. […]
تاریخ آخرین بهروزرسانی 20 اردیبهشت 1401
حال که تصمیم به خرید نهال و راهاندازی باغ گردو گرفتهاید، باید با انواع کارهایی که برای مراقبت از نهال گردو انجام میشود، آشنا باشید. یکی از کارهایی که در باروری نهال بسیار تاثیرگذار است، استفاده از بهترین کود شیمیایی برای درخت گردو است.
میزان موردنیاز کود درخت گردو بستگی به نوع درخت گردو و شرایط اقلیمی آن دارد. قبل از اینکه درخت گردو را درون باغ بکارید، لازم است وسعت، مساحت و خاک آن مورد آنالیز قرار بگیرد تا نسبت به تقویت آن کارهای لازم انجام گیرد.
این اقدامات باعث میشود تا نهال قدرت کافی برای رشد و باروری را داشته باشد. اگر خرید اینترنتی نهال گردو را از نهالستانی معتبر انجام دهید، قطعا مشاوره لازم جهت تهیه بهترین کود برای رشد درخت گردو و مناسبترین قیمت نهال گردو را دریافت میکنید.
زمان کوددهی اگر اشتباه انتخاب شود منجر به اتلاف انرژی و سرمایه میشود. هدف از کوددهی به درختان گردو افزایش باروری درخت گردو است ولی با انتخاب اشتباه، منجر به تلف شدن درخت گردو میشود. زمان ایده آل کود دادن به درخت گردو بهار و دقیقا قبل از شروع رشد گردوی جدید است.
انتخاب صحیح کود درخت گردو منجر به پربار شدن درخت گردو میشود. در سالهای اولیه رشد نهال گردو، باید کودهای آلی (کود حیوانی) همراه با کودهای شیمیایی به صورت چال کود در سایه انداز درخت چال شوند تا انرژی موردنیاز درخت تامین شود.
در چالههایی که قرار است درخت گردو در آن کاشته شود، معمولا انواع کودهای شیمیایی ریخته میشود تا انرژی مورد نیاز نهال گردو تامین شود. در ادامه به برررسی انواع کودهای شیمیایی مناسب درخت گردو میپردازیم.
قبل از بررسی انواع کود درخت گردو به این نکته دقت کنید که از معتبر بودن و کیفیت کودی که خریداری میکنید مطمئن باشید تا از نتایج نهایی و بارورری درخت گردو رضایت داشته باشید. تهیه کود نامرغوب سرمایه و انرژی شما را هدر میدهد. حتما قبل از تهیه کود با کارشناسان مورد اعتماد مشورت کنید تا بتوانید بهترین کود برای درخت گردو را خریداری کنید.
کود نهال گردو در تقویت ریشهها بسیار اهمیت دارد و باید دقت شود که به اندازه و به موقع انجام شود. این نکته را همیشه مدنظر داشته باشید که ریشه نهال گردو نباید به طور مستقیم با کود در تماس باشد.
همیشه ابتدا یک لایه خاک اطراف ریشه نهال بریزید و سپس بالای این لایه کود را به درخت بدهید. این نکته را فراموش نکنید که حتما پس از کوددهی باید آبیاری اصولی به درخت گردو انجام دهید تا مواد ضرورری توسط آب به تمام قسمتهای ریشه برسد.
پس از کاشت نهال گردو نوبت به مراقبت از نهال میرسد. برخی افراد به اشتباه بعد از کاشت اصولی نهال، آن را رها میکنند و دقت ندارند که باید از آن مراقبت کرد. این مراقبت در باردهی و در نتیجه سودآوری نهایی تاثیرگذار است.
یکی دیگر از مواردی که در زمان مراقبت از نهال باید به آن توجه شود را در مقاله راههای سفید شدن مغز گردو بررسی کردهایم. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، این مقاله را مطالعه کنید.
نیتروژن در تشکیل اسیدهای آمینه که ساختمان پروتئین را تشکیل میدهد نقش مهمی را ایفا میکند. نیتروژن یکی از نیازهای اساسی گیاهان و حیوانات است و به عنوان بهترین کود برای گردو شناخته میشود.
بهترین کود برای نهال گردو فسفر است که در رشد خوب گیاه نقش مهمی دارد و در روند فتوسنتز نیز نقش متفاوتی را ایجاد میکند. برای خریداری این نمونه به ویژگیهای آن توجه کنید تا بهترین نمونه را خریداری کنید.
دلیل استفاده از کود پتاسیم ایمن کردن درختان در برابر خشکسالی و انواع بیماریها است. این کود در ترکیب با کودهای دیگر استفاده میشود تا اثربخشی آن چند برابر شود، کود پتاسیم برای ایمنی نهال بسیار مناسب است.
نحوه صحیح چالکود درخت گردو به این صورت است که در قسمت سایه انداز درخت، چاله ای با عمق 50 سانتیمتر ایجاد کنید و بهترین چالکود را درون آن بریزید.
مناسبترین کود برای چالکود درخت گردو ورمی کمپوست است که قیمت بالایی نسبت به کودهای دامی دارد ولی به همان اندازه تاثیر بیشتری دارد. یکی دیگر از گزینه های مناسب که قیمت مناسبی هم دارد کود پوسیده گاوی همراه با کود گوگرد بنتونیت دار است.
چالکود درخت گردو را زمانی که درخت در حالت استراحت و خواب زمستانه است یعنی از اواسط پاییز تا اواخر زمستان می توان انجام داد.
در ادامه دو نکته مهم که سؤال بسیاری از باغداران عزیز است را موردبررسی قرار میدهیم.
یکی از مهمترین عناصری که در خاک است مواد آلی است که در کودهای دامی و ورمی کمپوست وجود دارد.
بهترین موادی که میتوان داخل چال کود ریخت، ورمی کمپوست است. البته ورمی کمپوست نسبت به کود دامی تا 5 برابر گرانتر است ولی به همان اندازه کیفیت و مزایای بیشتری دارد. اما اگر صرفه اقتصادی ندارد میتوانید از کود دامی کاملاً پوسیده استفاده کنید.
به دو دلیل نمیتوان کود نپوسیده را داخل چال کود ریخت.
اول اینکه که فعالیت پوسیدن گرمازا است، وقتی کود نپوسیده داخل چال کود بریزید این گرما کنار ریشه ممکن است، ریشه را بسوزاند.
دوم اینکه برای پوسیدن نیاز به نیتروژن است و نیتروژنی که قرار است ریشه مصرف کند، کود برای پوسیدن خودش استفاده میکند.
ترکیبات کود کبوتر در مقایسه با باقی کود حیوانات مقادیر بیشتری نیتروژن، فسفر و پتاسیم، منیزیم و گچ را دارد.
از فواید کود کبوتر به نگه داشتن خاک در وضعیت عالی، استفاده در دباغی، چرم سازی و ساخت باروت میتوان اشاره کرد.
کود مرغ از آنجایی که نسبت به اسب یا گاو مقدار نیتروژن، پتاسیم و فسفر بیشتری دارد خیلی مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که کود مرغ را اضافه می کنید، مواد آلی به درخت اضافه می شود که ظرفیت نگهداری آب در درخت را بیشتر میکند.
با استفاده از دو روش می توانید کود مرغ را به درخت گردو اضافه کنید به روش چالکود و یا پخش کردن سطحی کود برروی خاک.
با استفاده از روش چالکود و استفاده از کود مرغ می توانید تمام نیازها و کمبودهای درخت را برطرف کنید. روش کار به این صورت است که باید چاله های ایجاد کنید و آن ها را با مخلوط کود مرغ پر کنید. این کود باعث می شود تا رشد و کیفیت گردوها بیشتر شود.
در روش دوم باید در زمان آمادهسازی زمین برروی سطح زمین، کود مرغی پخش شود. با استفاده از ماشین های کودپاش یا دستی کود را در تمام سطح زمین پخش کنید. یکی از مزیت های این روش این است که کود مرغی در سرتاسر زمین به طورر یکسان پخش می شود. در این روش میزان زیادی کود مرغی مصرف می شود.
میزان مشخصی را برای مقدار مصرف کود مرغی برای هر درخت گردو نمی توان بیان کرد و می توان با آزمون و خطاهای متعدد میزان دقیق آن را باتوجه به نوع زمین به دستآورد. مثلا اگر با یک میزان مشخصی شاهد افزایش رشد و باروری درخت گردو بودید، می توانید برای درخت گردوی دیگری نیز امتحان کنید.
کود مرغ حاوی نیتروژن است که یک ماده مغذی برای رشد درخت گردو است. کود مرغ به علت داشتن مواد آلی نیتروژن، پتاسیم و فسفر به بهترین نوع استفاده کود تبدیل شده است.
کود مرغی برای درخت گردو نسبت به کودهای مصنوعی، مواد مغذی کمتری دارد و انتشار مواد مغذی آن کندتر است.
استفاده از کود مرغ به دلیل درصد بالای منیزیم، فسفر، پتاسیم و نیتروژن کاربرد بیشتری دارد. کود مرغ، تغذیه محصولات باغی را بدون افزایش غلظت نمک در خاک فراهم میکند.
کود اسب، نسبت به دیگر کودها حیوانی نیتروژن کمتری دارد و در مدت زمان طولانیتری کمپوست میشود.
یکی از کودهایی که برای باردهی درخت گردو استفاده میکنند، کود گوسفندی است. میزان مناسب بودن کود گوسفند بسته به نوع تغذیه آن نیز متفاوت است. از خواص و مزیتهای کود گوسفندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پاسخ به سوالات متداول:
نهالهای یکساله، نیاز به تقویت ریشه برای تسریع رشد بهتر را دارند. از آنجایی که فسفر یکی از عوامل اصلی تحریک کننده ریشه است. کود فسفردار بهترین گزینه میباشد.
آیا در زمینه پرورش درخت گردو و استفاده از بهترین کود برای نهال گردو تجربه ای دارید؟ لطفاً تجربه و روشهای خود را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. همچنین اگر مطلبی از قلم افتاده است و در ذهن شما سوالی باقی است با ما در میان بگذارید.
تمام مطالب و سوالاتی که اضافه میکنید، به سرعت توسط کارشناسان خبره ما بررسی و پاسخ داده میشوند. پس از پاسخ نهایی در سایت arghavannahal.com اضافه خواهد شد و بر تجربه و دانش، هزاران کشاورز در سراسر کشور تأثیر مثبت خواهد گذاشت.
کود مرغ از آنجایی که نسبت به اسب یا گاو مقدار نیتروژن، پتاسیم و فسفر بیشتری دارد خیلی مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که کود مرغ را اضافه می کنید، مواد آلی به درخت اضافه می شود که ظرفیت نگهداری آب در درخت را بیشتر میکند.
با استفاده از دو روش می توانید کود مرغ را به درخت گردو اضافه کنید به روش چالکود و یا پخش کردن سطحی کود برروی خاک.
با استفاده از روش چالکود و استفاده از کود مرغ می توانید تمام نیازها و کمبودهای درخت را برطرف کنید. روش کار به این صورت است که باید چاله های ایجاد کنید و آن ها را با مخلوط کود مرغ پر کنید. این کود باعث می شود تا رشد و کیفیت گردوها بیشتر شود.
در روش دوم باید در زمان آماده سازی زمین برروی سطح زمین، کود مرغی پخش شود. با استفاده از ماشین های کودپاش یا دستی کود را در تمام سطح زمین پخش کنید. یکی از مزیت های این روش این است که کود مرغی در سرتاسر زمین به طورر یکسان پخش می شود. در این روش میزان زیادی کود مرغی مصرف می شود.
مقدار مصرف کود مرغی برای هر درخت گردو
میزان مشخصی را برای مقدار مصرف کود مرغی برای هر درخت گردو نمی توان بیان کرد و می توان با آزمون و خطاهای متعدد میزان دقیق آن را باتوجه به نوع زمین به دست آورد. مثلا اگر با یک میزان مشخصی شاهد افزایش رشد و باروری درخت گردو بودید، می توانید برای درخت گردوی دیگری نیز امتحان کنید.
نهال گردو ژنوتیپ ارغوان کانادایی تیپ ۹
بازدیدها: 1321
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران